Today GK Quiz | General Knowledge Quiz | GK Questions and Answers

This Website helps the competitor by providing the daily gk quiz and general knowledge question with solution for better preparation of all India exams like UPSC, SSC, Banking, Railway, Defense, One exams, etc. You can grow up your knowledge and prepare yourself for any competition by visiting regularly on this website. Here we provides all the GK Question with answer related any exams of central government and state governments, Here you can find all the GK quiz and general knowledge question related all the subjects like, Economy, Science, Hindi, Geography, Politics, History, Sports, Computer, Environments etc.

We update daily GK quiz, quiz for exams, quiz for knowledge, interesting quizzes, general knowledge question answer with solutions, and all the quizzes for any government exams day to day. You can find Daily current affairs quizzes in Hindi and English, Daily today history quizzes in both languages.

We provide quizzes in Hindi and English with solution which very important for all India exams. In the GK section we provide all subject question-answers with definition and description which is very helpful for any competition. Along with Quizzes and GK, here you can find Daily current affairs, today current Affairs, in Hindi and English, Job notification, admit card notification and results notification day to day. For better knowledge and prepare for all India exams you have to visit here regularly.

Today GK Quiz Latest Question

  • 1 . Who developed Integrated Circuit Chip?

    (A). Stephen Hawking

    (B). Isaac Newton

    (C). J S Kilby

    (D). Jagdishchandra Vasu

    Show Answer
  • 2 . Where is the first fully digitalized Post Office located?

    (A). Surat

    (B). Ahmedabad

    (C). New Delhi

    (D). Bangalore

    Show Answer
  • 3 . Which is the first country to get independence from Britain?

    (A). Afghanistan

    (B). India

    (C). United States

    (D). China

    Show Answer
  • 4 . Which of these sources of Revenue comes under State Government?

    (A). Service Tax

    (B). Income Tax

    (C). Toll Tax

    (D). Custom Duty

    Show Answer
  • 5 . What is that situation called when the production of goods and services continuously decline?

    (A). Financial Crisis

    (B). Economic Inflation

    (C). Fascism

    (D). Bankruptcy of Companies

    Show Answer
  • 6 . A genetic disorder that reduces blood flow of human body?

    (A). Hypertension

    (B). Anaemia

    (C). Haemophilia

    (D). Kidney Cancer

    Show Answer
  • 7 . What is the main cause of Soil erosion?

    (A). Industrialization

    (B). Defforestation

    (C). Earthquake

    (D). Roads Construction

    Show Answer
  • 8 . Which Indian woman player got the top ICC ODI ranking in February 2019?

    (A). Mithali Raj

    (B). Smriti Mandhana

    (C). Harmanpreet Kaur

    (D). Veda Krishnamurthy

    Show Answer
  • 9 . Who is the first Indian to become a world snooker champion?

    (A). Pankaj Advani

    (B). Geet Sethi

    (C). Manan Chandra

    (D). Aditya Mehta

    Show Answer
  • 10 . When was established Indian Bank?

    (A). 1906

    (B). 1907

    (C). 1911

    (D). 1915

    Show Answer