Facebook Twitter google+

Question List of Rajasthan

  • 1 . Who was first invented Camera?

    (A). Joseph Nicephore Niepce

    (B). George Eastman

    (C). Eadweard Muybridge

    (D). Felix Nadar

    Show Answer
  • 2 . Who is the first Indian to become a world snooker champion?

    (A). Pankaj Advani

    (B). Geet Sethi

    (C). Manan Chandra

    (D). Aditya Mehta

    Show Answer
  • 3 . Which of the following will be used for checking spelling?

    (A). Dictionary Disk

    (B). Index Disk

    (C). Directory Disk

    (D). None of the These

    Show Answer
  • 4 . Which is the largest solar power plant in the world?

    (A). Kurnool Ultra Mega Solar Park

    (B). Kamuthi Solar Power Project

    (C). Desert Sunlight Solar Farm

    (D). Pavagada Solar Park

    Show Answer
  • 5 . When was the first motherboard made?

    (A). 1978

    (B). 1979

    (C). 1980

    (D). 1981

    Show Answer
  • 6 . Who is known as father of Zoology?

    (A). Aristotle

    (B). Socrates

    (C). Immanuel Kant

    (D). Thomas Aquinas

    Show Answer
  • 7 . Who is the founder of Minicomputer?

    (A). Ken Olsen

    (B). Glenn Rifkin

    (C). George Harrar

    (D). Harlen Anderson

    Show Answer
  • 8 . Who is the first Bank of India?

    (A). Bank of Hindustan

    (B). Imperial Bank of India

    (C). Allahabad Bank

    (D). Punjab National Bank

    Show Answer
  • 9 . Ladies world Snooker Championship 2017 was held in?

    (A). Hong Kong

    (B). India

    (C). Nepal

    (D). Singapore

    Show Answer
  • 10 . Ashok Chawla has resigned from the chairmanship of which bank over an allegation of corruption?

    (A). Canara Bank

    (B). Yes Bank

    (C). Indian Bank

    (D). Bank of Maharashtra

    Show Answer