Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Facebook Twitter google+

Question List of Maharashtra

  • 1 . How many members are there in the MPC committee?

    (A). 8 Members

    (B). 6 Members

    (C). 4 Members

    (D). 2 Members

    Show Answer
  • 2 . How much majority is needed to pass the amendment?

    (A). Three-third majority

    (B). Two fourth majority

    (C). Two-thirds majority

    (D). One-fourth majority

    Show Answer
  • 3 . Which was the capital of Simuk?

    (A). Orugalu

    (B). Varanasi

    (C). Amaravati

    (D). Pratishthana

    Show Answer
  • 4 . Which is the longest river originating in India?

    (A). Narmada River

    (B). Mahi River

    (C). Ganges River

    (D). Indus River

    Show Answer
  • 5 . Which state of India has the maximum number of tigers?

    (A). Jharkhand

    (B). Uttar Pradesh

    (C). Madhya Pradesh

    (D). Lakshadweep

    Show Answer
  • 6 . Which of the following parts of the processor contains the necessary hardware to perform all the functions required by the computer?

    (A). Data path

    (B). Motherboard

    (C). CPU

    (D). UPS

    Show Answer
  • 7 . What is the total GST revenue collected in August 2022?

    (A). 1,43,612

    (B). 2,43,612

    (C). 1,99,612

    (D). 1,43,844

    Show Answer
  • 8 . How long do chickens live?

    (A). 8 -10 years

    (B). 5 -10 years

    (C). 7 -12 years

    (D). 6 -10 years

    Show Answer
  • 9 . When did freestyle wrestling become an Olympic event?

    (A). 1804

    (B). 1865

    (C). 1900

    (D). 1904

    Show Answer
  • 10 . Amit Shah inaugurated how many inspection BOP buildings for the Border Security Force in Bihar.

    (A). Six Border Inspection BOP

    (B). Five Border Inspection BOP

    (C). Four Border Inspection BOP

    (D). Two Border Inspection BOP

    Show Answer