Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Facebook Twitter google+

Question List of Madhya_pradesh

  • 1 . Who is the founder of digital currency "Bitcoin"?

    (A). Dorian Nakamoto

    (B). Satoshi Nakamoto

    (C). Vitalik Buterin

    (D). Brian Armstrong

    Show Answer
  • 2 . Which was the first non-Test playing country to defeat India in an international match?

    (A). Kenia

    (B). Sri Lanka

    (C). Pakistan

    (D). South Africa

    Show Answer
  • 3 . Which is the largest mammal?

    (A). Elephant

    (B). Rhinoceros

    (C). Blue Whale

    (D). Gorilla

    Show Answer
  • 4 . Due to which scheme of the Central Government has there been a record-breaking increase in bank accounts?

    (A). Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana

    (B). Prime Minister Jan Dhan Yojana

    (C). Pradhan Mantri Awas Yojana

    (D). Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana

    Show Answer
  • 5 . Which supercomputer project was developed at Bhabha Atomic Research Centre?

    (A). Param Padam

    (B). Supreme

    (C). CHIPS

    (D). Anupam

    Show Answer
  • 6 . Bandhavgarh National Park (UNP) is located in which district?

    (A). Umaria

    (B). Agar Malwa

    (C). Alirajpur

    (D). Ashoknagar

    Show Answer
  • 7 . On which continent is the world's largest coral reef 'Great Barrier Reef' located?

    (A). Asia

    (B). South America

    (C). South Africa

    (D). Australia

    Show Answer
  • 8 . What is the name of the first Presidency Bank in India?

    (A). Central bank

    (B). Imperial Bank of India

    (C). Bank of Bengal

    (D). HDFC

    Show Answer
  • 9 . Which of the following personalities is not a member of the Constituent Assembly?

    (A). Mahatma Gandhi

    (B). Indira Gandhi

    (C). Rajendra Prasad

    (D). N Gopalaswamy Ayyangari

    Show Answer
  • 10 . Where is the National Institute of Intellectual Property Management located in India?

    (A). Kanpur

    (B). Nagpur

    (C). Pune

    (D). Ludhiana

    Show Answer