Facebook Twitter google+

Question List of All_state

  • 1 . The set of instructions that tolls the computer what to do is-

    (A). Hardware

    (B). Hard copy

    (C). Soft copy

    (D). Software

    Show Answer
  • 2 . The first Indian to win PGA title of golf is?

    (A). Arjun Atwal

    (B). Jeev Milkha Singh

    (C). Gagan Narang

    (D). None of these

    Show Answer
  • 3 . Production possibilities curve is also known as?

    (A). Demand curve

    (B). Supply curve

    (C). Indifference curve

    (D). Transformation

    Show Answer
  • 4 . Acknowledgement from a computer that a packet of data has been received and verified is know as ?

    (A). BCK

    (B). ECK

    (C). ACK

    (D). None of these

    Show Answer
  • 5 . Choice is created by the?

    (A). Abundance of resources

    (B). Urgency of needs

    (C). Non-Availability of resources

    (D). Scarcity of resources

    Show Answer
  • 6 . World Figure Skating Championship 2015 was hosted by which Country?

    (A). Russia

    (B). China

    (C). Canada

    (D). USA

    Show Answer
  • 7 . The time to retrieve information in the memory is called time of the memory?

    (A). Access time

    (B). Read time

    (C). Write time

    (D). None of these

    Show Answer
  • 8 . The first all-electronic digital computer developed by Mauchly and Eckert around 1946 is?

    (A). EDVAC

    (B). ENIAC

    (C). IBM

    (D). APPLE

    Show Answer
  • 9 . In which year Cricket World Cup was first hosted by West Indies?

    (A). 1970

    (B). 1979

    (C). 1989

    (D). 1975

    Show Answer
  • 10 . Find the correct match?

    (A). An enquiry into the nature and causes of the wealth :- Alfred Marshall

    (B). Science which deals with wealth :- A.C. Pigou

    (C). Economics is the science which studies human behaviour as a relationship between ends and scarce means which have alternative uses:- Robbins

    (D). The range of our enquiry becomes restricted to that part of social welfare that can be brought direct or indirectly into relation with the measuring rod of money :- Adam Smith

    Show Answer