Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Question List SSC

  • 1 . When was CRR started in India?

    (A). 1940

    (B). 1950

    (C). 1967

    (D). 1977

    Show Answer
  • 2 . When was IMF established in India?

    (A). December 1938

    (B). December 1945

    (C). December 1966

    (D). December 1985

    Show Answer
  • 3 . Which state produces more food grains?

    (A). Uttaranchal

    (B). Uttar Pradesh

    (C). Madhya Pradesh

    (D). Bihar

    Show Answer
  • 4 . Where is the National Institute of Intellectual Property Management located in India?

    (A). Kanpur

    (B). Nagpur

    (C). Pune

    (D). Ludhiana

    Show Answer
  • 5 . When did India get the rupee symbol?

    (A). 15 July 2014

    (B). 15 July 2011

    (C). 15 July 2010

    (D). 15 July 2009

    Show Answer
  • 6 . When was NHB established?

    (A). 15 July 1989

    (B). 7 July 1987

    (C). 9 July 1988

    (D). 18 July 1990

    Show Answer
  • 7 . Who can issue treasury bills?

    (A). IFC

    (B). ICSID

    (C). Central Government

    (D). IBRD

    Show Answer
  • 8 . How many members are there in the Monetary Policy Committee 2023?

    (A). Two members

    (B). Four members

    (C). Six members

    (D). Nine members

    Show Answer
  • 9 . What is foreign investment?

    (A). Foreign Direct Investment

    (B). Invested Interest

    (C). Best Investment

    (D). Reliable Investors

    Show Answer
  • 10 . Which is not a capital gain?

    (A). Immovable properties

    (B). Investment

    (C). Working Capital

    (D). Sweet Equities

    Show Answer