Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Question List Defence

  • 1 . Who gave theory of demand?

    (A). Alfred Marshall

    (B). John Maynard Keynes

    (C). Leon Walras

    (D). David Recardo

    Show Answer
  • 2 . How many principles are there in economics?

    (A). 7

    (B). 8

    (C). 9

    (D). 10

    Show Answer
  • 3 . Who was developed Human Development Index?

    (A). Mahbub ul Haq

    (B). Amartya Sen

    (C). John Rawls

    (D). James Tobin

    Show Answer
  • 4 . Who was wrote the book “Principles of Economics”?

    (A). David Recardo

    (B). Alfred Marshall

    (C). Leon Walras

    (D). Adam Smith

    Show Answer
  • 5 . Which is the major rubber producing state in India?

    (A). Jharkhand

    (B). Kerala

    (C). Arunachal Pradesh

    (D). Tamil Nadu

    Show Answer
  •  

     

    6 . Socialist economy is a?

    (A). Planned economy

    (B). Mixed economy

    (C). Profit economy

    (D). None of these

    Show Answer
  • 7 . The task of economic science is it?

    (A). Save the earth from the over use of natural resources

    (B). Help us to understand how the economic world works

    (C). Tell us what is good for us

    (D). Make moral choices about things like drugs

    Show Answer
  • 8 . Under inductive method, the logic proceeds from?

    (A). General to particular

    (B). Positive to normative

    (C). Normative to positive

    (D). Particular to general

    Show Answer
  • 9 . Economics is what Economists do is given by?

    (A). Jacob Vinor

    (B). Henry Smith

    (C). Pigou

    (D). Paul A. Samuelson

    Show Answer
  • 10 . The term Economics owes its origin to the Greek word?

    (A). Aikonomia

    (B). Wikonomia

    (C). Oikonomia

    (D). None of the above

    Show Answer