History GK Quiz | History GK Questions with Answers

Facebook Twitter google+

History is a wide-ranging subject in which the journey is from ancient times to modern times. Most questions related to history are asked in examinations whether it is from Indian history or from foreign history. Indian history has its own importance, with most of the questions related to it are asked in the examinations of government jobs. We provide here all types of quiz, question and answer related to history, including detailed information. You can guide this website regularly to make good gains in general knowledge and for some interesting information related to history.

Question List History Gk Quiz

  • 1 . Who was the Indian King when Alexander the great invaded India?

    (A). Porus

    (B). Chandragupt Maurya

    (C). Bindusara

    (D). Ashoka

    Show Answer
  • 2 . Which of the following is the smallest national park in India?

    (A). South Button National Park

    (B). North Button Island National Park

    (C). Saddle Peak National Park

    (D). Galathea National Park

    Show Answer
  • 3 . When Timur did invaded India?

    (A). 1398

    (B). 1399

    (C). 1400

    (D). 1402

    Show Answer
  • 4 . Nur Jahan was the wife of which Mughal Emperor?

    (A). Shah Jahan

    (B). Jahangir

    (C). Akbar

    (D). Aurangzeb

    Show Answer
  • 5 . Who defeated Muhammad Ghori in 1191?

    (A). Prithviraj Chauhan

    (B). Jayachandra

    (C). Sher Singh Rana

    (D). Rana Sanga

    Show Answer
  • 6 . Who was introduced The Chahalgani System?

    (A). Muhammad bin Tughluq

    (B). Ghiyas-ud-din-Balban

    (C). Iltutmish

    (D). Alauddin Khalji

    Show Answer
  • 7 . Which Mughal Emperor was abolished Jizya?

    (A). Babar

    (B). Aurangzeb

    (C). Akbar

    (D). Jahangir

    Show Answer
  • 8 . Who was the first chairman of the Atomic Energy Commission of India?

    (A). Dr. C. V. Raman

    (B). Dr. H. J. Bhabha

    (C). Dr. A. P. J. Abdul Kalam

    (D). Dr. Vikram Sarabhai

    Show Answer
  • 9 . Which organization given The Kalinga Prize for the Popularization of Science?

    (A). UNICEF

    (B). UNESCO

    (C). WHO

    (D). WTO

    Show Answer
  • 10 . Who was defined democracy as a “Government of the people, by the people and for the people”?

    (A). Abraham Lincoln

    (B). Plato

    (C). Aristotle

    (D). John Ruskin

    Show Answer