Geography GK Quiz | GK Questions and Answers

Facebook Twitter google+

Geography is a comprehensive topic. Many types of questions related to geography are asked in the exams whether it has been held for the post of clerk or IAS level. In geography, the earth, the universe, the sky, the air, the water, the trees, the plants, the forest etc., the related questions are often asked in the examinations of government jobs. Geography is under General Knowledge. Questions from the general knowledge category are of maximum geography, history, politics and economics. For better preparation and success of any government jobs such as SSC, Banking, Railways, Defense, UPSC etc. you can take guidance from this website and earn success easily.

Question List Geography Gk Quiz

  • 1 . Which is the smallest union territory in India?

    (A). Andaman and Nicobar Islands

    (B). Lakshadweep

    (C). Daman and Diu

    (D). Chandigarh

    Show Answer
  • 2 . Which Indian River flows from South to North?

    (A). Narmada River

    (B). Godavari River

    (C). Mahanadi

    (D). Sutlej River

    Show Answer
  • 3 . Which Indian state shares longest international border?

    (A). Gujarat

    (B). Sikkim

    (C). West Bengal

    (D). Punjab

    Show Answer
  • 4 . Where is located Vembanad Lake?

    (A). Tamil Nadu

    (B). Karnataka

    (C). Odisha

    (D). Kerala

    Show Answer
  • 5 . How many elements there in geography?

    (A). 4

    (B). 5

    (C). 6

    (D). 7

    Show Answer
  • 6 . How many different types of rocks are there?

    (A). Three Types

    (B). Four Types

    (C). Fifth Types

    (D). Sixth Types

    Show Answer
  • 7 . Who is the father of Geography in India?

    (A). James Rennell

    (B). William Marsden

    (C). William P Young

    (D). Edward Thomas

    Show Answer
  • 8 . Mount Everest is located in which of the following mountain range?

    (A). Mahalangur Himal

    (B). Dhaulagiri

    (C). Karakoram

    (D). Jugal Himal

    Show Answer
  • 9 . Which Indian River is known as Chandrabhaga River?

    (A). Jhelum River

    (B). Ravi River

    (C). Chenab River

    (D). Sutlej River

    Show Answer
  • 10 . Who invented World Wide Standard Time Zones?

    (A). Charles Richard Drew

    (B). Henry W. Seely

    (C). Jess Wildford Reno

    (D). Sir Sandford Fleming

    Show Answer