Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 1 . Who decides the interest rate on savings bank deposits?

    (A). Personal bank

    (B). State Bank Of India

    (C). RBI

    (D). Ministry of finance

    Show Answer
  • 2 . How many small banks are there in India in 2022?

    (A). 44 private banks

    (B). 28 private banks

    (C). 21 private banks

    (D). 09 Private Bank

    Show Answer
  • 3 . Where was NSE established?

    (A). Delhi

    (B). Bangalore

    (C). Lucknow

    (D). Mumbai, Maharashtra

    Show Answer
  • 4 . Where is the maximum consumption of fertilizers in India?

    (A). Uttarakhand

    (B). Punjab

    (C). Sikkim

    (D). Maharashtra

    Show Answer
  • 5 . Who is the father of economics in India?

    (A). Bhimrao Ramji Ambedkar

    (B). Poseidon

    (C). Adam Smith

    (D). Dadabhai Naoroji

    Show Answer
  • 6 . In which year did the Negotiable Instruments Act come into force?

    (A). 1909

    (B). 1919

    (C). 1918

    (D). 1881

    Show Answer
  • 7 . Which state of India is known as Soyabean State?

    (A). Rajasthan

    (B). Tamil Nadu

    (C). Madhya Pradesh

    (D). Punjab

    Show Answer
  • 8 . Which company has the most online sales?

    (A). Wal-Mart

    (B). Flipkart

    (C). Amazon

    (D). Costco

    Show Answer
  • 9 . How many members are there in the MPC committee?

    (A). 8 Members

    (B). 6 Members

    (C). 4 Members

    (D). 2 Members

    Show Answer
  • 10 . How many printing presses are there in India?

    (A). 9

    (B). 6

    (C). 4

    (D). 1

    Show Answer