Direction Sense Questions | Reasoning Questions with Answers

Facebook Twitter google+

Here we sharing selective and important multiple choice Direction and Distance Test reasoning questions and answers for govt exams, which are usually asked in Government Exams. This is the aptitude questions and answers section on Direction and Distance Test reasoning for various competitive examination. Aptitude is the central point that determines your selection in competitive exams SSC, MTS, CGL, Bank, Defence and Railway etc. Hence, Try these online tests on Direction and Distance Test reasoning. Direction and Distance Test reasoning solved questions or problems with solutions covered for all competitive exams, interviews and entrance tests.

Question List Direction Distance Test

  • 1 . If A, B and C are respectively the mid points of the sides FG, GH and FH of a triangle FGH and the areas of the triangle FGH is 56 sq. cm, then what is the area of the triangle BCH?

    (A). 28 sq. cm

    (B). 42 sq. cm

    (C). 12 sq. cm

    (D). 14 sq. cm

    Show Answer
  • 2 . In a row of persons, position of A from left side of the row is 11th and position of B from right side of the row is 9th. If C is siting just in middle of A and B and position of C from left side of the row is 15th. Find the total number of person in the row ?

    (A). 28

    (B). 31

    (C). 33

    (D). 35

    Show Answer
  • 3 . Pawan walked from the point A 20 meters towards south. He turned left and walked 30 meters. He again turned left and walked 20 meters. He again turned left and walked 40 metres and reached a point B. How far and in which direction is point B from the point A ?

    (A). 10 metres, West

    (B). 10 metres, North

    (C). 30 metres, North

    (D). 30 metres, East

    Show Answer
  • 4 . In a row of children Pawan is ninth from the left and Manoj is seventeenth from He right when they exchange their places, Pawan will be fourteenth from the left. Which of the following will be the new position of Manoj from the left?

    (A). Nineteenth

    (B). Twenty second

    (C). Twelfth

    (D). Twenty ninth

    Show Answer
  • 5 . Rahul went to meet his uncle in another villages situated 13km away in the North-East direction of his own village from there he came to meet his father-in-law in a village situated 12km in the south of his uncle’s village. How far away and in what direction is he now?

    (A). 4km in the East

    (B). 4km in the West

    (C). 5km in the East

    (D). 5km in the West

    Show Answer
  • 6 . If ‘INDUS’ is coded as ‘03865’ and ‘TENNIS’ is coded as ‘243305’, then what will be the code for ‘STUDENT’ ?

    (A). 5628342

    (B). 5642832

    (C). 5648232

    (D). 5268432

    Show Answer
  • 7 . A man is facing south. He turned 1350 in the anti-clockwise direction and then 1800 in the clockwise direction. Which direction is he facing now?

    (A). South-West

    (B). North-West

    (C). South-East

    (D). North-East

    Show Answer
  • 8 . Dheeraj starts from his house in his car and travels 10km towards the north, then 6km towards East then 12km towards his night, 4km towards his left, 12km towards North and finally 4km toward, his right. In which direction is he how with reference to the starting point?

    (A). North

    (B). North-East

    (C). South

    (D). South-East

    Show Answer
  • 9 . Rahul in his evening walk travelled towards the sum 3km, then he turned to his left walked 2km. He again turned to his right and walked 3km. Finally, he turned to his right walked another 2km. In which direction is Rahul walking now?

    (A). East

    (B). West

    (C). South

    (D). North

    Show Answer
  • 10 . Mrs. Kirti spends 19% of her monthly income for her children’s education. She spends 31% of her monthly income in household expenses and 12% in travelling. She spends 45% of the remaining amount in gambling and manages to save only Rs. 9405 at the end of the month. What is Mrs. Kirti’s monthly income ?

    (A). Rs. 36000

    (B). Rs. 50000

    (C). Rs. 45000

    (D). None of these

    Show Answer
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2