Coding-Decoding Questions | Reasoning Questions with Answers

Facebook Twitter google+

Here we sharing selective and important multiple choice Coding and Decoding reasoning questions and answers for govt exams, which are usually asked in Government Exams. This is the aptitude questions and answers section on Coding and Decoding reasoning for various competitive examination. Aptitude is the central point that determines your selection in competitive exams SSC, MTS, CGL, Bank, Defence and Railway etc. Hence, Try these online tests on Coding and Decoding reasoning. Coding and Decoding reasoning solved questions or problems with solutions covered for all competitive exams, interviews and entrance tests.

Question List Coding Decoding

  • 1 . In a certain code GMAIL is written as JJDFO. How is INDIA written in that code?

    (A). LKALX

    (B). LRALX

    (C). KLAKX

    (D). FRALX

    Show Answer
  • 2 . If TEST = 46 and THEN = 74 then how will MANGO be written in the same code?

    (A). 50

    (B). 47

    (C). 74

    (D). 05

    Show Answer
  • 3 . If BAT can be written as ABS than Can be written as.

    (A). BBO

    (B). DBM

    (C). DBO

    (D). BBM

    Show Answer
  • 4 . Select the correct response. If BIG = 18, THEN ANCIENT = ?

    (A). 56

    (B). 59

    (C). 63

    (D). 66

    Show Answer
  • 5 . If TRUSTY is 321435, how can TOSTER be written in that code?

    (A). 374352

    (B). 395352

    (C). 394372

    (D). 394312

    Show Answer
  • 6 . What is once in PAIN, twice in POPULAR and thrice in PEPPER ?

    (A). E

    (B). P

    (C). A

    (D). R

    Show Answer
  • 7 . If ABROAD means 41151821 then how MONEY = ?

    (A). 2541211163

    (B). 25411151613

    (C). 2551141513

    (D). 25511141513

    Show Answer
  • 8 . If MOON = 57, INDUS = 67, then LEADER = ?

    (A). 42

    (B). 45

    (C). 48

    (D). 51

    Show Answer
  • 9 . If CREAM is coded as 34615 and TOOL is coded as 2779. How can TEAMLY be coded?

    (A). 261598

    (B). 216594

    (C). 261594

    (D). 256198

    Show Answer
  • 10 . If in certain code ‘CODING’ is written as 354927, then how ‘CONED’ will be written in that code?

    (A). 35762

    (B). 35246

    (C). 35264

    (D). 35467

    Show Answer