Ratio and Proportion Questions | Probe Age Questions with Answers

Facebook Twitter google+

Here we sharing selective and important multiple choice Ratio and Proportion and Probe Age questions and answers for govt exams, which are usually asked in Government Exams. This is the aptitude questions and answers section on Ratio and Proportion and Probe Age for various competitive examination. Aptitude is the central point that determines your selection in competitive exams SSC, MTS, CGL, Bank, Defence and Railway etc. Hence, Try these online tests on Ratio and Proportion and Probe Age. Ratio and Proportion and Probe Age solved questions or problems with solutions covered for all competitive exams, interviews and entrance tests.

Question List Ratio Proportion Probe Age

  • 1 . A, B and C started a business with their investments in the ratio 1:3:5 after 6 months, A invested the same amount as before and B as well as C withdraw half of their investments. The ratio of their profits at the end of the years is : =

    (A). 4:3:5

    (B). 5:6:8

    (C). 2:4:5

    (D). 2:3:5

    Show Answer
  • 2 . Ten years ago, A was half of B in age. If the ratio of their present ages is 3:4, what will be the age of A after 5 years?

    (A). 15

    (B). 18

    (C). 20

    (D). 25

    Show Answer
  • 3 . A bag contains Rs. 1, 50 paise and 25 paise coins in the ratio of 6:7:11. If the total amount is Rs. 637, find the number of 50 paise coins is ?

    (A). 572

    (B). 364

    (C). 378

    (D). 392

    Show Answer
  • 4 . Eight years age, A was half of B in age. If the ratio of their present age is 5:6. What will be the total of their present ages?

    (A). 20yrs

    (B). 22yrs

    (C). 26yrs

    (D). 33yrs

    Show Answer
  • 5 . In an examination, 30% of the candidates wrote their answers in Hindi and the rest in English. The average marks of the candidates writing in Hindi 75 and the average marks of the candidates writing in English is 70. What is the average marks of all the candidates?

    (A). 75.80

    (B). 71.50

    (C). 75.40

    (D). 85.80

    Show Answer
  • 6 . The sum of the ages of 7 children born at the intervals of 4 years each is 133 years. What is the age of the middle child.

    (A). 19

    (B). 27

    (C). 17

    (D). 11

    Show Answer
  • 7 . The average ages of 45 students in a group is 16 years. When teacher’s age is included to it, the average increase by half. What is the teacher’s ages in years?

    (A). 38.5

    (B). 39

    (C). 40

    (D). None of these

    Show Answer
  • 8 . A family consists of grand parents, parents and three grand children. The average ages of the grand parents is 68 years, that of the parents is 38yrs and that of the grand children is 8 years. What is the average age of the family?

    (A). 31 5/7 years

    (B). 32 1/7 years

    (C). 33 5/7 years

    (D). None of these

    Show Answer
  • 9 . The area of a rectangle is 16sq.m and its length is 4 times its breath. What is the perimeter of the rectangle ?

    (A). 18m

    (B). 20m

    (C). 16m

    (D). 24m

    Show Answer
  • 10 . (41.33)2 + (7.96)2 - (22.02)2 = ? What approximate value will come in place of question mark (?) in the following question ?

    (A). 1280

    (B). 1440

    (C). 1580

    (D). None of these

    Show Answer