Average Questions Hindi | Problems Trains Questions with Answers

Facebook Twitter google+

Here we sharing selective and important multiple choice Average And Problems Trains questions and answers for govt exams, which are usually asked in Government Exams. This is the aptitude questions and answers section on Average And Problems Trains for various competitive examination. Aptitude is the central point that determines your selection in competitive exams SSC, MTS, CGL, Bank, Defence and Railway etc. Hence, Try these online tests on Average And Problems Trains. Average And Problems Trains solved questions or problems with solutions covered for all competitive exams, interviews and entrance tests.

Question List Average Problems Trains

  • 1 . A bike is running with average speed of 47km/h. What distance will be covered by bike in 13hours?

    (A). 551km

    (B). 591km

    (C). 651km

    (D). 611km

    Show Answer
  • 2 . A car covers distance of 945km in 27 hour. What is the average speed of the car?

    (A). 25 km/h

    (B). 35 km/h

    (C). 45 km/h

    (D). 29 km/h

    Show Answer
  • 3 . The average of four consecutive numbers P, Q, R and S is 52.5. What is the product of R and S.

    (A). 2754

    (B). 2808

    (C). 2756

    (D). 2862

    Show Answer
  • 4 . A shopkeeper purchased 25 mobiles in Rs. 262500. If the average of last of 15 mobiles is Rs. 165000, then find out the average cost of remaining mobiles?

    (A). Rs.10250

    (B). Rs.9950

    (C). Rs.9750

    (D). Rs.9650

    Show Answer
  • 5 . The average of 12 results is 50. If the average of 7 results is 51 and that of last 6 results is 50, What will be the seventh result?

    (A). 58

    (B). 57

    (C). 56

    (D). 53

    Show Answer
  • 6 . A person covers a certain distance by cycle at a speed of 5km/h and comes back at a speed of 12km/h. What is average speed of cycle during his travel?

    (A). 8.4 km/h

    (B). 8.6 km/h

    (C). 8.9 km/h

    (D). 9.6 km/h

    Show Answer
  • 7 . The average run scored by a batsman in 25 inning is 42. After 26st innings, the sum average becomes 44. How much runs does the batsman 44. How much runs does the batsman score in his 26st inning?

    (A). 104

    (B). 96

    (C). 94

    (D). 92

    Show Answer
  • 8 . The average of weight of 30 boys in a class decrease by 500gm, when a new boy takes the place of a 33kg old boy. Find out the weight of new boy?

    (A). 16kg

    (B). 18kg

    (C). 20kg

    (D). 22kg

    Show Answer
  • 9 . The average of 9 players and their coach is 21 year. If the age of the coach is not considered, then the average decreases by 1 year. What is the age of the coach ?

    (A). 30 year

    (B). 34 year

    (C). 38 year

    (D). 42 year

    Show Answer
  • 10 . What will be the average of number from 21 to 71 ?

    (A). 42

    (B). 46

    (C). 48

    (D). 50

    Show Answer