Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 61 . How many public sector banks are there in India in 2020?

    (A). 09

    (B). 12

    (C). 15

    (D). 20

    Show Answer
  • 62 . Who gives the Financial Stability Report?

    (A). IBRD

    (B). ICAO

    (C). RBI

    (D). SBI

    Show Answer
  • 63 . How many countries are there in the World Bank?

    (A). 203

    (B). 190

    (C). 189

    (D). 165

    Show Answer
  • 64 . How many types of loans are there under Pradhan Mantri Mudra Yojana?

    (A). 2 loan schemes

    (B). 3 loan schemes

    (C). 4 loan schemes

    (D). 5 loan schemes

    Show Answer
  • 65 . For how many lakhs is GST registration free?

    (A). less than 50 lakhs

    (B). less than 30 lakh

    (C). less than 20 lakh

    (D). less than 10 lakh

    Show Answer
  • 66 . Which bank is IDBI Bank?

    (A). Industrial Development Bank of India Limited

    (B). Swadeshi bank

    (C). Major Public Sector Banks

    (D). Domestic bank

    Show Answer
  • 67 . Which of the following states was chosen as the initiation site for the Green Revolution in India?

    (A). Assam

    (B). Punjab

    (C). A state in Eastern India

    (D). Arunachal Pradesh

    Show Answer
  • 68 . Which is the world's strongest currency?

    (A). Dollar

    (B). Ruble

    (C). British Pound

    (D). Kuwaiti Dinar

    Show Answer
  • 69 . When did Mahbub ul Haq introduce the concept of human development?

    (A). In 1996 AD

    (B). In 1992 AD

    (C). In 1990 AD

    (D). In 1985 AD

    Show Answer
  • 70 . Who is the Largest Employer in India?

    (A). Agricultural sector

    (B). Indian Armed Forces

    (C). Indian Rail

    (D). Reliance Industries

    Show Answer