Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 51 . How Many Years Does Social Security Count?

    (A). 30

    (B). 35

    (C). 40

    (D). 45

    Show Answer
  • 52 . What was the duration of the last five year plan of India?

    (A). 2001 to 2005

    (B). 2012 to 2017

    (C). 2009 to 2015

    (D). 2010 to 2016

    Show Answer
  • 53 . What is the investment made by foreign companies in India called?

    (A). FII

    (B). FPI

    (C). FDI

    (D). RDI

    Show Answer
  • 54 . Who was the architect of the second five year plan?

    (A). Pandit jawaharlal nehru

    (B). K.N Raj

    (C). P.C Mahalanobis

    (D). Joseph Stalin

    Show Answer
  • 55 . Which of the following is not a quantitative instrument of monetary policy?

    (A). Moral suasion

    (B). Bank rate

    (C). Marginal Standing Facility

    (D). Open market operations

    Show Answer
  • 56 . Which of the following has the sole authority to issue paper notes in India?

    (A). Bank of India

    (B). Vijay Bank

    (C). RBI

    (D). State Bank Of India

    Show Answer
  • 57 . In which year the industrial license was introduced in India?

    (A). 1980

    (B). 1970

    (C). 1959

    (D). 1951

    Show Answer
  • 58 . How many public sector banks are there in India in 2020?

    (A). 18 public sector banks

    (B). 16 public sector banks

    (C). 12 public sector banks

    (D). 09 public sector banks

    Show Answer
  • 59 . Which of the following has the sole authority to issue paper notes in India?

    (A). Bank of India

    (B). Vijay Bank

    (C). RBI

    (D). State Bank Of India

    Show Answer
  • 60 . In which year was the industrial license introduced in India?

    (A). 1980

    (B). 1985

    (C). 1951

    (D). 1959

    Show Answer