Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 551 . Consider the following countries in regard with Bay of Bengal Initiative on Multi Sectoral Technical and Economic Cooperation (BIMSTEC) which comprises of seven countries:

    (A). Bangladesh

    (B). Bhutan

    (C). Nepal

    (D). Sri Lanka

    Show Answer
  • 552 . Which committee was set set up to review the concept of the poverty line ?

    (A). S. Tendulkar committee

    (B). Ladawala committee

    (C). Wanchoo committee

    (D). Dutt committee

    Show Answer
  • 553 . Which of the following committees examined and suggested financial sector reforms ?

    (A). Abid hussain committee

    (B). Bhagwati committee

    (C). Chelliah committee

    (D). Narasimham committee

    Show Answer
  • 554 . The most appropriate measure of a country 's economic growth is its ?

    (A). Gross domestic product

    (B). Net domestic product

    (C). Net national

    (D). Per capital real income

    Show Answer
  • 555 . To oftain full benifits os demographie divided, what should india do ?

    (A). promoting skill development

    (B). Intoducing more social security schemes

    (C). Reducing infant mortality rate

    (D). Privatisation of higher education

    Show Answer
  • 556 . Poverty in less developed coutries is largely due to ?

    (A). voluntary idleness

    (B). income inequality

    (C). lack of cultural activities

    (D). lack of intelligence of the people

    Show Answer
  • 557 . In which of the following types of economy are the factors of production owned individually ?

    (A). Capitalist

    (B). Sociolist

    (C). Mixed

    (D). Both A and B

    Show Answer
  • 1. A proclamation of national emergency is applicable to the entire country, not for specific part.

    2. The 44th constitutional amendment act of 1978 added the internal emergency in the constitution.

    3. The national emergency can be challenged in a court on the ground of malafide.

    Select the correct answer using the code given below:

    558 . Which of the following statements is/are correct?

    (A). 1 and 3

    (B). 3 only

    (C). 1 and 2

    (D). 2 and 3

    Show Answer
  • 559 . Which of these Indian lawyers has been included in Fortune's list of 50 Top Leaders of 2018?

    (A). Ram Jethmalani

    (B). Indira Jaisingh

    (C). Vrinda grover

    (D). Meenakshi Arora

    Show Answer
  • 560 . Who appointed as the Goble Officer Of Tata Group?

    (A). Nripendra Misra

    (B). S. Jaishankar

    (C). Shivsankar Menon

    (D). Arun Kumar Singh

    Show Answer