Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 41 . What is the minimum amount required to invest in Mutual Funds in India?

    (A). 500

    (B). 1000

    (C). 2000

    (D). 5000

    Show Answer
  • 42 . Where is the headquarter of IRDAI located?

    (A). Bangalore

    (B). Visakhapatnam

    (C). Hyderabad

    (D). Pune

    Show Answer
  • 43 . Which act was applicable to the workers of the unorganized sector in India?

    (A). Workmen's Compensation Act

    (B). Minimum Wages Act

    (C). Unorganized Workers Social Security Act

    (D). Employees State Insurance Act

    Show Answer
  • 44 . Which of the following is not an asset of a commercial bank?

    (A). Credit Card

    (B). Deposit

    (C). Debit Card

    (D). Loan

    Show Answer
  • 45 . When did the Banking Regulation Act come into force?

    (A). 16 January 1944

    (B). 16 March 1949

    (C). 16 May 1949

    (D). 16 September 1950

    Show Answer
  • 46 . World Development Report is published by whom?

    (A). International Finance Corporation

    (B). Federal Reserve Bank

    (C). World Bank

    (D). OECD

    Show Answer
  • 47 . What is the maximum limit of SLR?

    (A). 60 percent

    (B). 56 percent

    (C). 40 percent

    (D). 34 percent

    Show Answer
  • 48 . How many promoters are there in NPCI?

    (A). Five Major Promoting Banks

    (B). Twenty Core Promoter Bank

    (C). Twenty Five Core Promoter Bank

    (D). Ten Core Promoter Bank

    Show Answer
  • 49 . What is the bank transaction limit?

    (A). 1 lakh

    (B). 2 lakh

    (C). 5 lakh

    (D). 7 lakh

    Show Answer
  • 50 . Who is the owner of Zerodha?

    (A). Nithin Kamath

    (B). Radhakishan Damani

    (C). Manu Maneki

    (D). Mukesh Ambani

    Show Answer