Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 31 . When was LIC established?

    (A). 1956

    (B). 1900

    (C). 1977

    (D). 1965

    Show Answer
  • 32 . When was the Negotiable Instruments Act amended?

    (A). 2018

    (B). 2015

    (C). 2011

    (D). 2002

    Show Answer
  • 33 . Which of the following indicates the total borrowing requirements of the government from all sources?

    (A). Fiscal deficit

    (B). Pricing of securities

    (C). Transaction security

    (D). Eficient price

    Show Answer
  • 34 . Which is the world's largest FMCG company?

    (A). Nestlé

    (B). Bru

    (C). Parle ji

    (D). Kit Kat

    Show Answer
  • 35 . How many people are in monetary policy?

    (A). Six members

    (B). Five members

    (C). Nine members

    (D). Seven members

    Show Answer
  • 36 . How many industries are there in the core sector?

    (A). Nine Major Areas

    (B). Seven Major Areas

    (C). Six Major Areas

    (D). Eight Major Areas

    Show Answer
  • 37 . When did UTI start its work in India?

    (A). 1964

    (B). 1966

    (C). 1982

    (D). 1991

    Show Answer
  • 38 . Who sets the WMA limit?

    (A). RBI

    (B). State Bank Of India

    (C). Central Government

    (D). State Govt

    Show Answer
  • 39 . Which country has recently joined the World Trade Organisation?

    (A). Afghanistan

    (B). Europe

    (C). Russia

    (D). Kazakhstan

    Show Answer
  • 40 . How many Reserve Banks are there in India?

    (A). 22

    (B). 36

    (C). 29

    (D). 41

    Show Answer