Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Economics GK Questions Answers | Economics Quiz Questions

Facebook Twitter google+

Economics is a broad subject that is widely studied in any school and university. The questions related to economics are usually asked in any government or private jobs examinations. The economics topic is very important for any government job preparation. Under economics, many economists are asked about the principles, ideas, mentions and research. Here are common knowledge questions related to all kinds of exams. You can prepare for the exams through this website to earn points in extraordinary examinations. Here are all types of questions and answers and detailed information available related to economics.

Question List Economics Gk Quiz

  • 11 . Who was the architect of the first five year plan?

    (A). K.N. Raj

    (B). Prashant Chandra Mahalanobis

    (C). Jawaharlal Nehru

    (D). Mr. Montek Singh

    Show Answer
  • 12 . What is the cheapest money?

    (A). Iranian Rial

    (B). Vietnamese dong

    (C). Indonesian Rupiah

    (D). Uzbekistan Somi

    Show Answer
  • 13 . Who has launched Aadhaar enabled payment system?

    (A). Airtel Payments Bank

    (B). India Post Payments Bank

    (C). Idea Payments Bank

    (D). Jio Payments Bank

    Show Answer
  • 14 . Which of the following will not come under narrow money?

    (A). Supply of money

    (B). Narrow money

    (C). Broad money

    (D). Hard money

    Show Answer
  • 15 . When was APEDA formed?

    (A). 13 February 1986

    (B). 18 February 1988

    (C). 11 February 1989

    (D). 16 February 1987

    Show Answer
  • 16 . Who introduced Minimum Support Price?

    (A). Indian government

    (B). MSP

    (C). HYV

    (D). APMC

    Show Answer
  • 17 . Which country is the largest supplier of crude oil to India?

    (A). Iraq

    (B). Russia

    (C). Kuwait

    (D). Algeria

    Show Answer
  • 18 . What is the limit of BHIM UPI?

    (A). Rs 40,000 per transaction

    (B). Rs 60,000 per transaction

    (C). Rs 80,000 per transaction

    (D). Rs 10,0000 per transaction

    Show Answer
  • 19 . When was NPCI established?

    (A). 2008

    (B). 2009

    (C). 2012

    (D). 2014

    Show Answer
  • 20 . Which committee recommended the introduction of wealth tax?

    (A). Kaldor Committee

    (B). Planning Commission

    (C). Finance Commission

    (D). Planning Commission

    Show Answer