Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Current Affairs GK Questions | Current Affairs Quiz Question

Facebook Twitter google+

Here provides daily latest current affairs gk question and their answers. It’s our efforts to provides daily Indian and International current affairs related question. Current affairs questions have its own importance in any government exams like SSC, UPSC, Banking, Railway and others. In all government exams ask mostly 3 to 10 questions from current affairs in the GK section. You can get better marks in any government exams through better current affairs questions preparation. You can visit our website www.todaygkquiz.com regularily in which we filled all types of study materials with subject wise question and mock test series.

Question List Current Affairs Gk Quiz

  • 61 . How many PSUs are to be formed in place of Ordnance Factory Board (OFB) in India?

    (A). 07

    (B). 10

    (C). 16

    (D). 22

    Show Answer
  • 62 . Which neighboring country of India has adopted India's BHIM UPI?

    (A). Bhutan

    (B). Bengal

    (C). Tibet

    (D). Nepal

    Show Answer
  • 63 . North India's first Orchid Conservation Center has been inaugurated in which state?

    (A). Saharanpur

    (B). Agra

    (C). Uttarakhand

    (D). Basti

    Show Answer
  • 64 . Who is the author of the book Narendra Modi the Men of the Times?

    (A). Vinod Mehta

    (B). Prannoy Roy

    (C). Nilanjan Mukhopadhyay

    (D). Vikram Seth

    Show Answer
  • 65 . India is known for which famous system of medicine?

    (A). Ayurvedic medicine

    (B). Treatment of leprosy

    (C). Yoga

    (D). Surgery

    Show Answer
  • 66 . How many gene banks are there in the world in total?

    (A). 1,750

    (B). 1,050

    (C). 1,960

    (D). 1,800

    Show Answer
  • 67 . Which of the following countries does not border the Caspian Sea?

    (A). Bahrain

    (B). Iraq

    (C). Yemen

    (D). Saudi Arab

    Show Answer
  • 68 . Which of the following ministry has launched Dekho Apna Desh webinar series?

    (A). Ministry of Labor & Employment

    (B). Minority Affairs Ministry

    (C). Ministry of Tourism

    (D). Ministry of Panchayati Raj

    Show Answer
  • 69 . 2021 Which is the cleanest river in the world?

    (A). Nile River

    (B). Yangtze river

    (C). Umngot River

    (D). Mississippi River

    Show Answer
  • 70 . Which state has given health insurance to all citizens?

    (A). Bengal

    (B). Maharashtra

    (C). Rajasthan

    (D). Gujarat

    Show Answer