Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Current Affairs GK Questions | Current Affairs Quiz Question

Facebook Twitter google+

Here provides daily latest current affairs gk question and their answers. It’s our efforts to provides daily Indian and International current affairs related question. Current affairs questions have its own importance in any government exams like SSC, UPSC, Banking, Railway and others. In all government exams ask mostly 3 to 10 questions from current affairs in the GK section. You can get better marks in any government exams through better current affairs questions preparation. You can visit our website www.todaygkquiz.com regularily in which we filled all types of study materials with subject wise question and mock test series.

Question List Current Affairs Gk Quiz

  • 51 . In which year Panchayati Raj was introduced in India by amendment?

    (A). 1988

    (B). 1976

    (C). 1981

    (D). 1992

    Show Answer
  • 52 . Who is the owner of PDPU?

    (A). Mukesh Ambani

    (B). Dhirubhai Ambani

    (C). Anil Ambani

    (D). Nita Ambani

    Show Answer
  • 53 . What is the new validity of the Teacher Eligibility Test Qualifying Certificate?

    (A). Two years

    (B). Four years

    (C). Five years

    (D). Lifetime

    Show Answer
  • 54 . What is the name of the app launched by Ministry of AYUSH for International Yoga Day 2021?

    (A). Namaste Yoga

    (B). A-Yoga App

    (C). M-Yoga App

    (D). X-Yoga App

    Show Answer
  • 55 . Who is the new DGP of Punjab?

    (A). Viresh Kumar Bhavra

    (B). Gurbinder Singh

    (C). Patil Ketan

    (D). Gaurav Yadav

    Show Answer
  • 56 . When was the National Maritime Museum built?

    (A). 1937

    (B). 1966

    (C). 1956

    (D). 1995

    Show Answer
  • 57 . In which year did agri-tourism start in India?

    (A). 2011

    (B). 2007

    (C). 2005

    (D). 2003

    Show Answer
  • 58 . Which state of India has exported Zardalu mangoes to United Kingdom?

    (A). UP

    (B). MP

    (C). Haryana

    (D). Bihar

    Show Answer
  • 59 . How many private universities are there in Gujarat?

    (A). 10 private universities

    (B). 9 private universities

    (C). 6 private universities

    (D). 4 private universities

    Show Answer
  • 60 . Where is ISRO situated?

    (A). Bangalore

    (B). Mumbai

    (C). Gujarat

    (D). Bengal

    Show Answer