Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Current Affairs GK Questions | Current Affairs Quiz Question

Facebook Twitter google+

Here provides daily latest current affairs gk question and their answers. It’s our efforts to provides daily Indian and International current affairs related question. Current affairs questions have its own importance in any government exams like SSC, UPSC, Banking, Railway and others. In all government exams ask mostly 3 to 10 questions from current affairs in the GK section. You can get better marks in any government exams through better current affairs questions preparation. You can visit our website www.todaygkquiz.com regularily in which we filled all types of study materials with subject wise question and mock test series.

Question List Current Affairs Gk Quiz

  • 41 . When did the Ayushman Bharat scheme start?

    (A). 2021

    (B). 2020

    (C). 2019

    (D). 2018

    Show Answer
  • 42 . India announced USD 1.4 billion in private sector trade and investment with which country?

    (A). Spain

    (B). Mexico

    (C). Colombia

    (D). UK

    Show Answer
  • 43 . Who launched Dost for Life mobile app?

    (A). CBSE

    (B). NIOS

    (C). CISCE

    (D). IEDC

    Show Answer
  • 44 . How many national institutions are there in India 2023?

    (A). 172 Institute

    (B). 185 Institute

    (C). 166 Institute

    (D). 156Institute

    Show Answer
  • 45 . India's first Agricultural Export Facilitation Center has been set up in which city?

    (A). Pune

    (B). Madhya Pradesh

    (C). Uttar Pradesh

    (D). Bihar

    Show Answer
  • 46 . Who is the CEO of Gem?

    (A). Prashant Kumar Singh

    (B). Rajesh Jain

    (C). Julie Sweet

    (D). Garo H. Armen

    Show Answer
  • 47 . Which port number is used by SMTP? port 25

    (A). Port 35

    (B). Port 30

    (C). Port 25

    (D). Port 22

    Show Answer
  • 48 . In which city the new center of National Horticulture Board (NHB) has been inaugurated recently?

    (A). Noida

    (B). Jabalpur

    (C). Bhopal

    (D). Gwalior

    Show Answer
  • 49 . In which year was the first Statutory National Commission established?

    (A). 1990

    (B). 1995

    (C). 1993

    (D). 1996

    Show Answer
  • 50 . When was the National Horticulture Mission and National Horticulture Center started?

    (A). 2008-09

    (B). 2004-05

    (C). 2005-06

    (D). 2003-04

    Show Answer