Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Current Affairs GK Questions | Current Affairs Quiz Question

Facebook Twitter google+

Here provides daily latest current affairs gk question and their answers. It’s our efforts to provides daily Indian and International current affairs related question. Current affairs questions have its own importance in any government exams like SSC, UPSC, Banking, Railway and others. In all government exams ask mostly 3 to 10 questions from current affairs in the GK section. You can get better marks in any government exams through better current affairs questions preparation. You can visit our website www.todaygkquiz.com regularily in which we filled all types of study materials with subject wise question and mock test series.

Question List Current Affairs Gk Quiz

  • 31 . Which railway zone is fully electrified?

    (A). South Eastern Railway

    (B). Central Railway

    (C). North Eastern Railway

    (D). West Eastern Railway

    Show Answer
  • 32 . How many Union Budgets have been presented so far?

    (A). 93 Annual Budget

    (B). 84 Annual Budget

    (C). 73 Annual Budget

    (D). 69 Annual Budget

    Show Answer
  • 33 . The Louvre Museum, which was seen in news, is located in which country?

    (A). France

    (B). London

    (C). Russia

    (D). Afghanistan

    Show Answer
  • 34 . How many Atal Tinkering Labs are there in India?

    (A). 8,630

    (B). 8,906

    (C). 8,706

    (D). 8,700

    Show Answer
  • 35 . Who inaugurated the 550 tonne capacity Gobar-Dhan plant in Indore on February 21

    (A). Shri Narendra Modi

    (B). Shri Prahlad Singh Patel

    (C). Shri Ashwini Kumar Choubey

    (D). Shri Arjun Ram Meghwal

    Show Answer
  • 36 . Which Indian actor will be honored with the 2021 Film Awards?

    (A). Sukanya Verma

    (B). Vicky Kaushal

    (C). Hema Malini

    (D). Ranveer Singh

    Show Answer
  • 37 . Which company produces green hydrogen in India?

    (A). Indian Oil Corporation

    (B). Oil India Limited

    (C). Hindustan Petroleum Corporation

    (D). Cairn India

    Show Answer
  • 38 . Where does Feni river originate?

    (A). North Tripura

    (B). Tripura

    (C). Southern Tripura

    (D). Southern Tripura

    Show Answer
  • 39 . How many states are there in Punjab?

    (A). 23

    (B). 25

    (C). 27

    (D). 32

    Show Answer
  • 40 . Who has started the She is Changemaker program?

    (A). Ms. Rekha Sharma

    (B). Ms. Monica Daso

    (C). Ms. Subhashini Ali

    (D). Ms. Kokila Vyas

    Show Answer