Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Current Affairs GK Questions | Current Affairs Quiz Question

Facebook Twitter google+

Here provides daily latest current affairs gk question and their answers. It’s our efforts to provides daily Indian and International current affairs related question. Current affairs questions have its own importance in any government exams like SSC, UPSC, Banking, Railway and others. In all government exams ask mostly 3 to 10 questions from current affairs in the GK section. You can get better marks in any government exams through better current affairs questions preparation. You can visit our website www.todaygkquiz.com regularily in which we filled all types of study materials with subject wise question and mock test series.

Question List Current Affairs Gk Quiz

  • 21 . What is the name of Chandrayaan-3 lander?

    (A). Vikram

    (B). Chandrayaan-3

    (C). Vishal

    (D). Moon Craft

    Show Answer
  • 22 . Which country will host 19th G20 summit in 2023?

    (A). Indonesia

    (B). India

    (C). Brazil

    (D). Russia

    Show Answer
  • 23 . Who was the first Chief Justice of India?

    (A). Sir Hiralal Jekisundas Kaniya

    (B). Deepak Mishra

    (C). Sharad Arvind Bobde

    (D). Ranjan Gogoi

    Show Answer
  • 24 . Which party does Tirath Singh Rawat belong to?

    (A). Bharatiya Janata Party

    (B). Congress

    (C). Aam Aadmi Party

    (D). Sapa

    Show Answer
  • 25 . How many airports are there under UDAN scheme?

    (A). 51 Airport

    (B). 55 Airport

    (C). 63 Airport

    (D). 73 Airport

    Show Answer
  • 26 . How many LHB coaches are there?

    (A). 13 thousand LHB coaches

    (B). 15 thousand LHB coaches

    (C). 18 thousand LHB coaches

    (D). 21 thousand LHB coaches

    Show Answer
  • 27 . Which airport is BLR?

    (A). Kempegowda International Airport

    (B). Rajiv Gandhi International Airport Code

    (C). Chennai International Airport

    (D). Chhatrapati Shivaji International Airport

    Show Answer
  • 28 . Who started the Ayushman Bharat Scheme?

    (A). Manmohan Singh

    (B). Inder Kumar Gujral

    (C). P V Narasimha Rao

    (D). Shri Narendra Modi

    Show Answer
  • 29 . Which state government has announced to introduce a new industrial policy?

    (A). Madhya Pradesh

    (B). Odisha

    (C). Andhra Pradesh

    (D). West Bengal

    Show Answer
  • 30 . Which Indian PSU has become a signatory to the CEO Water Mandate of the UN Global Compact?

    (A). NTPC

    (B). CDP

    (C). UNGC

    (D). BSNL

    Show Answer