Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Current Affairs GK Questions | Current Affairs Quiz Question

Facebook Twitter google+

Here provides daily latest current affairs gk question and their answers. It’s our efforts to provides daily Indian and International current affairs related question. Current affairs questions have its own importance in any government exams like SSC, UPSC, Banking, Railway and others. In all government exams ask mostly 3 to 10 questions from current affairs in the GK section. You can get better marks in any government exams through better current affairs questions preparation. You can visit our website www.todaygkquiz.com regularily in which we filled all types of study materials with subject wise question and mock test series.

Question List Current Affairs Gk Quiz

  • 11 . How much is PM Vishwakarma Scheme subsidy?

    (A). 6%

    (B). 8%

    (C). 10%

    (D). 12%

    Show Answer
  • 12 . Where is the largest Nataraja statue in the world?

    (A). Andhra Pradesh

    (B). Jaipur

    (C). New Delhi

    (D). Bihar

    Show Answer
  • 13 . How many countries are in G20 2023?

    (A). 12countries

    (B). 16 countries

    (C). 19 countries

    (D). 22 countries

    Show Answer
  • 14 . What is the topic of G20 summit 2023?

    (A). “Vasudhaiva Kutumbakam”

    (B). "Live as if you were to die tomorrow"

    (C). 'One Earth, One Family, One Future'.

    (D). "Truth is my God"

    Show Answer
  • 15 . Who is the largest G20 investor in India?

    (A). UK

    (B). US

    (C). Italy

    (D). Turkey

    Show Answer
  • 16 . Where is G20 Summit 2023 in India?

    (A). Andhra Pradesh

    (B). Jaipur

    (C). New Delhi

    (D). Bihar

    Show Answer
  • 17 . Where is the G20 Summit 2023 in Delhi?

    (A). Greater Kailash

    (B). India Gate

    (C). Akshardham Temple

    (D). Pragati Maidan

    Show Answer
  • 18 . What is the budget of Aditya-L1?

    (A). Rs 400 crore

    (B). Rs 600 crore

    (C). Rs 700 crore

    (D). Rs 900 crore

    Show Answer
  • 19 . When will Aditya L1 launch 2023?

    (A). 3rd September

    (B). 2nd September

    (C). 6th September

    (D). 10th September

    Show Answer
  • 20 . New Delhi is how many hours ahead of New York?

    (A). 7 hours 60 minutes

    (B). 8 hours 10 minutes

    (C). 9 hours 30 minutes

    (D). 10 hours 15 minutes

    Show Answer