Dalip Shree Shyam Comp Tech. 9811480287

Today GK Quiz | General Knowledge Quiz | GK Questions and Answers

This Website helps the competitor by providing the daily gk quiz and general knowledge question with solution for better preparation of all India exams like UPSC, SSC, Banking, Railway, Defense, One exams, etc. You can grow up your knowledge and prepare yourself for any competition by visiting regularly on this website. Here we provides all the GK Question with answer related any exams of central government and state governments, Here you can find all the GK quiz and general knowledge question related all the subjects like, Economy, Science, Hindi, Geography, Politics, History, Sports, Computer, Environments etc.

We update daily GK quiz, quiz for exams, quiz for knowledge, interesting quizzes, general knowledge question answer with solutions, and all the quizzes for any government exams day to day. You can find Daily current affairs quizzes in Hindi and English, Daily today history quizzes in both languages.

We provide quizzes in Hindi and English with solution which very important for all India exams. In the GK section we provide all subject question-answers with definition and description which is very helpful for any competition. Along with Quizzes and GK, here you can find Daily current affairs, today current Affairs, in Hindi and English, Job notification, admit card notification and results notification day to day. For better knowledge and prepare for all India exams you have to visit here regularly.

Today GK Quiz Latest Question

  • 1 . How many types of loans are there under Pradhan Mantri Mudra Yojana?

    (A). 2 loan schemes

    (B). 3 loan schemes

    (C). 4 loan schemes

    (D). 5 loan schemes

    Show Answer
  • 2 . Who has the power to make laws on residuary subjects?

    (A). Parliament

    (B). Central government

    (C). Lok Sabha

    (D). Rajya Sabha

    Show Answer
  • 3 . How many shlokas are there in Kalpasutra?

    (A). 1222 shlokas

    (B). 1219 shlokas

    (C). 1215 shlokas

    (D). 1219 shlokas

    Show Answer
  • 4 . Which of the following is the main source of energy?

    (A). Biomass

    (B). Sun

    (C). Trash

    (D). Energy saver

    Show Answer
  • 5 . How many National Highways are there in India in 2022?

    (A). 325

    (B). 302

    (C). 599

    (D). 678

    Show Answer
  • 6 . Which of the following generation of computers is related to artificial intelligence?

    (A). Third generation

    (B). Fifth generation

    (C). Eighth generation

    (D). Eleventh generation

    Show Answer
  • 7 . Which Indian company has formed a joint venture (JV) with Foxconn to manufacture semiconductors in India?

    (A). Broadcom Inc

    (B). chiplogic

    (C). Vedanta

    (D). Sankhya

    Show Answer
  • 8 . What is the maximum number of electrons in the L shell?

    (A). 32 electrons

    (B). 15 electrons

    (C). 10 electrons

    (D). 8 electrons

    Show Answer
  • 9 . Where were the first Winter Olympics held?

    (A). Chamonix

    (B). Brisbane

    (C). Salt Lake City

    (D). Brisbane

    Show Answer
  • 10 . Which state has launched "ACB 14400"

    (A). Madhya Pradesh

    (B). Himachal Pradesh

    (C). Andhra Pradesh

    (D). Uttar Pradesh

    Show Answer